Droomt u van een wellness in uw eigen tuin? Dan is een barrelsauna een absolute musthave. Bij L’EAU LUX ontwerpen en creëren we hoogwaardige barrelsauna’s op maat, met zorg en met oog voor detail. Of u nu een Finse sauna, infraroodsauna of panoramische sauna wenst, wij bezorgen u steeds een barrelsauna die uw hart verwarmt.

Bestel uw barrelsauna meteen online

Barrelsauna’s

Zalig zen in uw barrelsauna

Een barrelsauna is een buitensauna in de vorm van een ton waarin u als het ware een heet luchtbad neemt. Het beschikt over een saunakachel en ligbanken waarop u volledig tot rust komt. Een avondje ontspannen met uw partner of een verwenweekend organiseren met de vrienden? Een barrelsauna in uw tuin is onmisbaar! Bij L’EAU LUX ontwerpen en maken we uw buitensauna volledig op maat, zodat ze aan al uw verwachtingen voldoet. Daarnaast vindt u bij ons een rijk gamma aan spa’s, zwemspa’s en hottubs om uw home-wellness nóg verder uit te breiden.

Welke barrelsauna’s kunt u bij ons kopen?

Barrelsauna’s

Barrel sauna XS

De kleinste in onze barrel-saunafamilie. Een heel eenvoudige oplossing – een compacte stoomkamer voor maximaal vier personen. Perfect voor op het balkon of naast open water.

Bekijk ons aanbod

Barrel Sauna M

Zeer ruime 1-kamer barrel sauna met houtkachel. Het heeft 2x 220cm lange banken voor 4-6 personen. Buiten de sauna is er een klein balkon met stoelen om af te koelen of op uw beurt te wachten.

Bekijk ons aanbod

Barrelsauna’s
Barrelsauna’s

Barrel sauna L

Zeer ruime 2-kamer barrel sauna met houtkachel. Het heeft 2x 220cm lange banken voor 4-6 personen en een kleedruimte van 100cm zodat u zich comfortabel kan aan-uitkleden. Buiten de sauna is er een klein balkon met stoelen om af te koelen of op uw beurt te wachten.

Bekijk ons aanbod

sauna-3

Hoe wilt u de barrelsauna uitrusten?

Aangezien we uw barrelsauna volledig op maat maken, beslist u volledig zelf hoeveel personen er in uw barrelsauna moeten passen, hoe u de barrelsauna wilt verwarmen en hoe de barrelsauna eruit moet zien. Weet u niet wat te kiezen? Contacteer ons team gerust voor gepersonaliseerd advies of kom de mogelijkheden verkennen in onze showroom in Lokeren.

Wilt u een buitensauna kopen die enkel bedoeld is voor u en uw partner? Of nodigt u graag ook vrienden en familie uit om samen te genieten van uw barrelsauna? Bij L’EAU LUX bieden we barrelsauna’s aan in diverse groottes. U kunt een sauna kopen voor 2, 3, 4, 5, 6 of meer personen.

U kunt uw barrelsauna transformeren tot een Finse sauna en verwarmen met zowel een elektrische als houtgestookte kachel. Het verschil? Een houtgestookte sauna warmt een stuk sneller op. Het duurt ongeveer een halfuur om een houtgestookte sauna volledig te verwarmen, terwijl het een halfuur tot een uur duurt om een elektrische kachel op de juiste temperatuur te brengen. Bent u meer fan van een infraroodcabine? Dan plaatsen we gewoon infraroodlampen in uw barrelsauna.

Wilt u een buitensauna kopen met een panoramisch raam om uw tuin te bewonderen terwijl u relaxt? Of verkiest u een kleiner raampje om daglicht binnen te laten, maar toch optimale privacy te behouden? We make it happen! We installeren het type raam of deur dat u wenst in de juiste afmetingen.

Barrelsauna’s
Barrelsauna’s
Barrelsauna’s

Wat zijn de voordelen van een barrelsauna?

Regelmatig in een barrelsauna vertoeven, is voordelig op zowel lichamelijk als mentaal vlak. Een barrelsauna heeft daarnaast heel wat te bieden op praktisch vlak.

Even genoeg van de dagelijkse stress en alle deadlines? Een tijdje zweten in uw barrelsauna brengt uw volledige lichaam tot rust en zorgt ervoor dat u makkelijker in slaap valt. Wanneer u regelmatig een buitensauna bezoekt, verhoogt tevens het serotoninegehalte in uw bloed. Dit is een lichaamseigen gelukhormoon dat u een relaxed en vrolijk gevoel bezorgt. Daarnaast helpen aromatherapie en lichttherapie in uw barrelsauna om uw stressniveau te verlagen.

Een regelmatig bezoek aan uw buitensauna verbetert uw algemene weerstand. In de barrelsauna krijgt uw lichaam namelijk hete temperaturen te verduren, terwijl het enorm afkoelt wanneer u uit de barrelsauna stapt. Deze grote temperatuurverschillen activeren én versterken uw immuunsysteem. Uw lichaam maakt zo meer witte bloedcellen en antistoffen aan en is daardoor beter gewapend tegen ziektes of verkoudheden.

Naarmate de werkdag vordert, lijken we onze schouders steeds meer op te trekken. Heeft u ook vaak last van spierpijn in de schouders, nek of rug? Dankzij de warmte van een Finse sauna of de straling van een infraroodsauna vermindert de spierspanning en –pijn aanzienlijk. Door de extreme warmte stroomt er namelijk meer bloed naar onze stramme spieren, waardoor deze sneller herstellen.

Sport u meermaals per week, maar ziet u niet meteen resultaat? Houdt u zich aan een strak dieet, maar verandert het getal op de weegschaal niet? In een barrelsauna vertoeven is dé perfecte cardiosessie. Hoe verrassend dat misschien ook klinkt. Als u 15 tot 20 minuten in een sauna relaxt, wordt uw metabolisme gestimuleerd en verbrandt u reeds 300 tot 500 calorieën! Laat die loopschoenen dus gerust even in de kast staan en spendeer meer tijd in uw barrelsauna om gestaag af te vallen.

Ja hoor, een barrelsauna is een onmisbaar onderdeel van uw skincare-routine. De hete temperaturen openen uw poriën, stimuleren uw bloedcirculatie en laten u eens goed zweten, waardoor uw lichaam alle giftige afvalstoffen afvoert. Wanneer u zweet, komen bovendien alle huidschilfers, vuil en overtollige talg los en wordt een nieuwe huidlaag gevormd. Een regelmatige saunabeurt verbetert daarnaast de elasticiteit en structuur van uw huid. Door een sauna te kopen, bezorgt u zichzelf dus een zijdezachte, soepele én stralende huid!

Waarom u beter een barrelsauna kunt kopen dan een klassieke vierkante sauna? Heel simpel. De tonvormige structuur zorgt voor een betere hittecirculatie. De barrelsauna warmt daardoor sneller op, is sneller klaar voor gebruik en vereist minder elektriciteit of brandhout.

Onze barrelsauna’s zijn vervaardigd uit kwaliteitshout en vormen één knap, elegant geheel met uw tuin. Een barrelsauna staat namelijk beeldig in elke groene omgeving en vormt zo een uniek tuinmeubel. Het is tevens bijzonder compact en past daarom in élke tuin, groot of klein.

home-banner
sauna-1
sauna-5

Een sauna onderhouden doet u zo

Als u beslist een sauna te kopen, wilt u uiteraard dat deze altijd proper en hygiënisch blijft. Maar hoe onderhoudt u uw barrelsauna nu best? We zetten graag enkele tips voor u op een rijtje.

 • Gebruik een handdoek bij elke saunabeurt om optimale hygiëne te garanderen.
 • Vul de sauna emmer met vers water bij elke saunabeurt om schimmel te vermijden.
 • Laat de deur openstaan na uw saunabeurt om de buitensauna te ventileren en te verkoelen.
 • Bescherm het hout van uw barrelsauna met houtolie.
 • Reinig en desinfecteer de binnenkant van uw barrelsauna regelmatig (zonder bleekmiddel).
 • Vervang de saunastenen 1 keer per jaar om uw kachel te beschermen.
Barrelsauna’s

Ook op zoek naar sauna-accessoires?

Maak de ervaring in uw barrelsauna nóg specialer en aangenamer met sauna-accessoires. Geniet u graag van aromatherapie of lichttherapie in uw barrelsauna? Wilt u zich kunnen verfrissen na uw saunabeurt? Op onze webshop vindt u vast de juiste sauna-toebehoren en -onderdelen voor uw barrelsauna:

 • sauna-thermometers
 • sauna-hygrometers
 • sauna-emmers
 • sauna-dompeltonnen
 • sauna-hoofdsteunen
 • sauna-zandlopers
 • sauna-geuren
 • sauna-stenen
 • sauna-lepels
 • sauna-verlichting
 • sauna-regendouche
Barrelsauna’s

Liever een sauna testen of huren?

Nee hoor, u hoeft onze sauna’s niet meteen te kopen. We bieden u ook de mogelijkheid om onze barrelsauna’s te testen tegen een huurprijs. Beslist u nadien om de buitensauna te kopen, dan betalen we het eerder betaalde bedrag terug. Daarnaast kunt u onze sauna’s huren.

L’EAU LUX tovert uw tuin om tot een wellnessparadijs

 • Samenwerken met L’EAU LUX, betekent vertrouwen op een beproefde wellnesspartner. Ons team heeft ruim 25 jaar ervaring in loodgieters- en elektriciteitswerken en garandeert daarom steeds een piekfijne plaatsing en integratie van uw barrelsauna.
 • Heeft u ook interesse om een spa, zwemspa of hottub te kopen? L’EAU LUX biedt u alle nodige wellness-toestellen om een wellness at home te creëren. De meeste producten hebben we ook op voorraad.
 • Onze spa’s, zwemspa’s, hottubs en barrelsauna’s zijn allemaal uniek en worden op maat gemaakt van uw wensen en eisen. Enkel zo kunnen we een resultaat garanderen waarvan u volledig weg bent.
 • Wilt u een bij ons gekochte sauna laten herstellen of onderhouden? Laat alle technische klusjes gerust over aan ons team en geniet van een zorgeloze wellness-ervaring.
 • Uiteraard wilt u de nieuwste buitensauna op de markt kopen. Daarom blijven we ons bij L’EAU LUX doorlopend bijscholen.